Tweede bericht

Deze video laat jou zien wat je met de Editor kunt, en hoe je jezelf het Dashboard eigen kunt maken. Onder meer aandacht voor:
  • Basis opmaak
  • WYSIWYG & HTML in de tekstweergave
  • De More-tag
  • Full-screen editor
  • Opmaak-typen (koppen & paragrafen)
  • Basis opmaak – dikgedrukt, cursief, lijstjes. Alle standaard-functies van tekst-editors zoals MS Word (Microsoft) of Pages (OS X) vind je ook in de editor van jouw Content Management Systeem, WordPress.
  • WYSIWYG & HTML in de tekstweergave – schakel tussen deze modussen als je wilt weten wat er achter de HTML-schermen gebeurt!
  • De More-tag – voorkom duplicate content, en houd archief-pagina’s leesbaar
  • Full-screen editor – schrijven zonder afleiding
  • Opmaak-typen (koppen & paragrafen) – juist voor zoekmachine marketing is het correct gebruikmaken van koppen heel belangrijk. Met WordPress is het kinderspel om gebruik te maken van koppen.
Gebruik altijd de More-tag in berichten
Gebruik altijd de More-tag in berichten. Gebruik van de More-tag voorkomt enerzijds duplicate content (pagina’s binnen jouw website met daarop identieke content). Het volledige bericht staat – na gebruik van de More-tag – alleen nog op de berichtpagina zelf. Lees voor meer informatie over duplicate content: http://www.karelgeenen.nl/22/duplicate-content-vinden-en-voorkomen/.
Meer weten over HTML?
Jij schrijft tekst in de WordPress Editor, en publiceert jouw bericht. Op de achtergrond vindt een vertaalslag plaats. Jouw bericht – met opmaak en al – is opgeslagen als HTML. HTML wordt door jouw browser en de browser van de bezoeker weergegeven als leesbare tekst. Wil je meer leren over HTML? Een goede gratis online cursus vind je bij Code Academy: http://www.codecademy.comcourses/html-one-o-one