Het Wheelchair Skills Team biedt verschillende trainingen aan voor kinderen en volwassenen die afhankelijk zijn van een handbewogen rolstoel. Alle programma’s die wij aanbieden bestaan uit meerdere lessen die gericht zijn op het verbeteren van de rijvaardigheid en het dagelijks gebruik van de rolstoel.

Wij werken landelijk en staan open voor samenwerking met alle organisaties. Instellingen of verenigingen die geïnteresseerd zijn in onze expertise kunnen voor meer informatie contact op nemen met ons via onze mail.

Trainingen voor kinderen (en ouders)

In samenwerking met CP Nederland/SBH Nederland organiseert het WheelChair Skills Team voor kinderen tussen de 5 en 18 jaar trainingen door het hele land. Deze trainingen bestaan uit twee binnenlessen en twee buitenlessen verspreid over een aantal maanden.

trainingen voor Mytyl Onderwijs (Roll4Kids)

Roll4kids is een besloten trainingsprogramma voor kinderen in het speciaal onderwijs.
De trainingen worden gegeven in samenwerking met de kinder-revalidatie die verbonden is aan de school.

trainingen voor volwassenen

Ook voor volwassenen die afhankelijk zijn van een handbewogen rolstoel bieden we verschillende trainingen aan. Die programma’s bestaan uit meerdere lessen voor het verbeteren van de rijvaardigheid bij het dagelijks gebruik van de rolstoel.

trainingen voor professionals

Wij bieden maatwerk workshops aan voor professionals of professionals in opleiding in de revalidatie en zorg branche, zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten, rolstoel leveranciers, sportagogen en studenten in opleiding

Trainingen voor clubs, verenigingen en gemeentes
Het komt regelmatig voor dat wij trainingen uitvoeren voor bijvoorbeeld sportservice organisaties of gemeentes. Als deze trainingen plaatsvinden, verschijnen deze ook in onze agenda.

Voor ieder niveau hebben wij een op maat gemaakte training om de grenzen te verleggen en het plezier in rolstoelrijden te vergroten. De trainingen die wij aanbieden bestaan uit 4 lessen, waarvan 2 binnen en 2 buiten en worden gegeven aan groepen van maximaal 8 personen.

Wilt u trainingen met ons organiseren? Mail ons dan voor meer informatie of een offerte.

Gasttrainingen
Het Wheelchair Skills Team is ook in te huren voor gasttrainingen. Zo verzorgen wij sinds 2011 trainingen voor o.a. Sport Utrecht en Sportservice Midden Nederland, Noord Holland en ‘t Gooi. 

Wilt u het Wheelchair Skills Team inhuren voor een training? Neem dan contact op voor meer informatie.

Workshops
Het komt regelmatig voor dat ons team aanwezig is op een evenement om rolstoelgebruikers tips te geven. Hoewel de individuele aandacht hier vaak beperkt is, is het een leuke manier om met ons team kennis te maken en om je eerste rijvaardigheidstips te krijgen.

De evenementen waar we aanwezig zijn vermelden wij ook in
onze agenda.
Het is echter niet
altijd mogelijk om je hiervoor in te schrijven.