Kindertraining i.s.m. CP Nederland en SBH NL

Rolstoeltrainingen voor kinderen en jongeren zijn een intiatief van CP Nederland, SBH Nederland (voorheen BOSK) en het Wheelchair Skills Team en worden sinds 2013 mogelijk gemaakt door het NSGK.

De trainingen worden door het Wheelchair Skills Team verzorgd.

Het Wheelchair Skills Team weet als geen ander wat rolstoelvaardigheid kan brengen voor een kind.
De vrijheid om zelfstandig de wereld te kunnen ontdekken ligt aan de basis van de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Veel kinderen in een rolstoel ontbreekt het aan vaardigheden in de rolstoel waardoor zelf rijden en obstakels overgaan eerder vervelend wordt dan dat het een plezier is om er op uit te gaan.

Met ons team zetten we in op plezier, want als de rolstoel dat vervelende hulpmiddel is waar je van afhankelijk bent wordt het leven lastig. We zien veel kinderen die met angst zelfstandig de straat op gaan, als ze het al doen.

Wij laten kinderen ervaren dat de rolstoel ook een speelmaatje kan zijn en dat er – wanneer je de baas bent over je stoel – een hoop dingen op straat niet meer zo eng zijn. Tijdens onze trainingen leren kinderen ervaren dat je met de rolstoel ook kunt spelen en zelf obstakels kunt overwinnen.

Het is voor ons dan ook elke keer weer een genot om te zien dat rolstoelgebonden kinderen door onze trainingen hun wereldje vergroten en hun zelfvertrouwen groeit.

Doelgroep
Kinderen tussen 5 en 18 jaar, deels of volledig rolstoel gebonden met redelijk tot goede hand armfunctie.

Hoe vaak zijn de trainingen?
Per jaar is er plaats voor 4 groepen van 6 kinderen. Iedere groep krijgt 2 lessen binnen en 2 lessen buiten.

De locaties kunnen in het hele land zijn en worden geselecteerd op basis van de aanmeldingen op de wachtlijst.

Aanmelden
Op het moment dat er weer nieuwe trainingen worden gepland, zullen de mensen op de wachtlijst hier als eerste van op de hoogte worden gesteld.
Meld je hiernaast met de aanmeld button aan voor de wachtlijst of schrijf je daarna direct in voor een training op onze agenda-pagina.

De rol van de ouders
Wij verwachten dat ouders tijdens onze trainingen aanwezig zijn en betrekken hen ook bij het assisteren. Ouders spelen een belangrijke rol in het succes van een training. Zo is thuis oefenen noodzakelijk en de ondersteuning en coaching van de ouders is hierbij – zeker in het begin – onmisbaar.

Tijdens de training krijgen daarom niet alleen de kinderen tips, maar ook de ouders krijgen handvatten om hun kind te begeleiden op de weg naar meer zelfstandigheid.

Naar het aanmeldformulier

Korte Video (1’32”) van een rolstoelvaardigheidstraining.

Lange Video (4’18”) van een rolstoelvaardigheidstraining.

Impressie les 1 en 2

Impressie les 3 en 4