Rolstoeltrainingen

Wanneer je afhankelijk bent van een rolstoel is het wel zo prettig als je weet hoe je er veilig mee kan omgaan. Het Wheelchair Skills Team weet als geen ander wat het belang is van een goede beheersing van het hulpmiddel waar je dagelijks afhankelijk van bent. Wij bieden trainingen aan, die gericht zijn op het verbeteren van de rijvaardigheid en het dagelijks gebruik van de rolstoel.

Hoe zien de trainingen eruit?
De training bestaat uit vier lessen van elk twee uur. De eerste twee lessen worden in een gymzaal gegeven, waarbij we ons eigen parcours inzetten. Hier wordt de basis gelegd voor het rollen op straat. Het ontwikkelen van gevoel, vertrouwen en controle met en over de rolstoel is het doel, waarbij het ervaren van plezier met de rolstoel voorop staat. De volgende praktische onderdelen komen aan bod: rijvaardigheid, balansvaardigheid, drempels en platforms op en af gaan, helling op en af gaan.

De laatste twee lessen vinden buiten plaats. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan straatlezen, stoepen op en af gaan, helling op en af gaan, trapjes overwinnen en het gebruik van OV.

De trainingen zijn verder ontwikkeld voor de volgende doelgroepen: