Partners

Het Wheelchair Skills Team werkt samen met een groot aantal partners die onze missie ondersteunen. Wil jij ook met ons samenwerken? Wij staan hier voor open en komen graag met je in contact

HandicapNL

Het Wheelchair Skills Team werkt voor diverse projecten samen met HandicapNL. HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen. HandicapNL stimuleert de sociale kring en de complete maatschappij om met een open blik naar de mogelijkheden van mensen met een handicap te kijken. Iedereen hoort erbij, iedereen eerlijke kansen.

 

Hogeschool Utrecht – Fit for the Future

Fit for the Future is een onderzoeksproject dat is opgezet vanuit de Hogeschool Utrecht. Sinds 2012 is Wheelchair Skills Team consortiumpartner van Fit for the Future. Het consortium richt zich op onderzoek naar programma’s die de fitheid en activiteit bij kinderen met een lichamelijke beperking beogen te bevorderen. Daarnaast ontwikkelt het consortium een kennistransfer systeem om deze kennis beschikbaar te maken voor kinderfysiotherapeuten.

Vicair

Als je in een rolstoel zit is het heel belangrijk dat je een goede en stabiele zithouding hebt. Samen met Vicair zet het Wheelchair Skills Team zich er voor in dat rolstoelrijders zo goed mogelijk zitten, zodat ze geen extra energie verliezen, hun huid beschermd is en ze geen klachten aan het bewegingsstelsel krijgen.

 

 

Basketbal Experience Nederland (stichting BEN)

Door rolstoelbasketbal te laten ervaren op allerlei niveaus, bij verschillende leeftijdscategorieën, van bedrijf tot vriendengroep, van evenement tot cursus, zorgt stichting BEN voor een positieve invloed op de beeldvorming van gehandicaptensport. Met de rolstoelbasketballers van TeamNL als vlaggenschip is BEN actief in heel Nederland en hebben ze sinds 2015 meer dan 3000 mensen rolstoelbasketbal laten ervaren. Gevolg: lachende gezichten en geïnspireerde mensen. Dat noemen zij het BEN-effect.

Kinetic Balance

Het Wheelchair Skills Team wordt aangekleed door Kinetic Balance.

Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) Sportief

WKZ Sportief zoekt met kinderen en hun ouders naar de mogelijkheden om te sporten met plezier op een verantwoorde manier. Of het nu gaat om meedoen aan de activiteiten in het ziekenhuis, straks de gymles op school of aansluiten bij een reguliere of speciale sportclub, alles wordt in werk gesteld om de sportwens van uw kind zo goed mogelijk in vervulling te laten gaan. Sinds 2016 trekken WKZ sportief en het Wheelchair Skills Team samen op als initiatiefnemers van het Child Health Campus Kinderbeweegplein rondom de kinderziekenhuizen op het Utrecht Science Park.

 

De Cruyff Foundation

Sinds 2010 werkt het Wheelchair Skills Team regelmatig samen met de Cruyff Foundation (CF). Zo volgde Kees-Jan dankzij een scolarship van de JCF een Master in Coaching aan het Cruyff Institute en verzorgde het WheelChairSkillsTeam verschillende workshops en presentaties voor de CF. “De Cruyff Foundation en Kees-Jan hebben reeds een jarenlange samenwerking. Dit doen wij omdat we de doelstelling van Kees-Jan en hiermee het Wheelchair Skills Team omarmen.”

 

CP Nederland

CP Nederland is de vereniging van mensen met cerebrale parese. CP Nederland wil mensen met een cerebrale parese ondersteunen en stimuleren om alles uit het leven te halen. Sinds 2011 verzorgt Wheelchair Skills Team in samenwerking met CP Nederland (voorheen BOSK) rolstoelvaardigheidstrainingen voor kinderen.

 

SBH Nederland

SBH Nederland is de vereniging van mensen met spina bifida en / hydrocephalus (SBH). Eigen kracht en eigen keuzes staan bij ons centraal. Sinds 2011 verzorgt Wheelchair Skills Team in samenwerking met SBH Nederland (voorheen BOSK) rolstoelvaardigheidstrainingen voor kinderen.

De Speeltuinbende

De Speeltuinbende is een stichting die zich inzet om samen spelen mogelijk te maken. Dit doen zij door voorlichting en advies aan gemeenten, ontwerpers, bouwers en speeltuinen te geven. Sinds 2015 staat De Speeltuinbende, een initiatief van NSGK, op eigen benen. Het Wheelchair Skills Team omarmt de ambitie van de Speeltuinbende en ziet samenspelen als een belangrijke peiler voor een integrale samenleving waarin iedereen mee kan doen. In 2016 tekenden het Wheelchair Skills Team en De Speeltuinbende een intentie-verklaring om samen op te trekken om samen spelen te bevorderen.