HandicapNL
Wheelchair Skills Team werkt voor diverse projecten samen met “HandicapNL”. HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen. HandicapNL stimuleert de sociale kring en de complete maatschappij om met een open blik naar de mogelijkheden van mensen met een handicap te kijken. Iedereen hoort erbij, iedereen eerlijke kansen.

De Cruyff Foundation
Sinds 2010 werkt Wheelchair Skills Team regelmatig samen met de Cruyff Foundation (JCF). Zo volgde Kees-Jan dankzij een scolarship van de JCF de Master in Coaching aan de Cruyff Institute en verzorgde WheelChair Skills Team verschillende workshops en presentaties voor de JCF.

Het Gehandicapte KindDe Nederlandse Stichting zet zich in voor het Kind met een Handicap en een samenleving waarin kinderen met een handicap mee kunnen doen. Samen leven begint met samen opgroeien. Als kinderen en jongeren met en zonder handicap met elkaar opgroeien, is dat beter voor iedereen. NSGK ondersteunt al sinds 2012 de trainingen die het Wheelchair Skills Team samen met BOSK organiseert. Daarnaast is Kees-Jan al jaren ‘Famous friend’ van het NSGK.

De Speeltuinbende
De Speeltuinbende is een stichting die zich inzet om samen spelen mogelijk te maken. Dit doen zij door voorlichting en advies aan gemeenten, ontwerpers, bouwers en speeltuinen te geven. Sinds 2015 staat De Speeltuinbende, een initatief van NSGK, op eigen benen. Wheelchair Skills Team omarmt de ambitie van de Speeltuinbende en ziet samenspelen als een belangrijke peiler voor een integrale samenleving waarin iedereen mee kan doen. In 2016 tekenden Wheelchair Skills Team en De Speeltuinbende een intentie-verklaring om samen op te trekken om samen spelen te bevorderen.

CP Nederland is de vereniging van mensen met cerebrale parese. CP Nederland wil mensen met een cerebrale parese ondersteunen en stimuleren om alles uit het leven te halen. Sinds 2011 verzorgt Wheelchair Skills Team in samenwerking met CP Nederland (voorheen BOSK) rolstoelvaardigheidstrainingen voor kinderen.

SBH Nederland is de vereniging van mensen met spina bifida en / hydrocephalus (SBH). Eigen kracht en eigen keuzes staan bij ons centraal. Sinds 2011 verzorgt Wheelchair Skills Team in samenwerking met SBH Nederland (voorheen BOSK) rolstoelvaardigheidstrainingen voor kinderen.

Fit for the Future / Hogeschool Utrecht
Fit for the Future is een onderzoeksproject dat is opgezet vanuit de Hogeschool Utrecht. Sinds 2012 is WheelChair Skills Team  consortium partner van Fit for the Future. Het consortium richt zich op onderzoek naar programma’s die gericht zijn op het bevorderen van fitheid en activiteit bij kinderen met een lichamelijke beperking. Daarnaast ontwikkelt het consortium een Kennis Transfersysteem om deze kennis beschikbaar te maken voor kinderfysiotherapeuten.

Basketbal Experience Nederland (stichting BEN)
Door rolstoelbasketbal te laten ervaren op allerlei niveaus, bij verschillende leeftijdscategorieën, van bedrijf tot vriendengroep, van evenement tot cursus, zorgt stichting BEN voor een positieve invloed op de beeldvorming van gehandicaptensport. Met de rolstoelbasketballers van Team NL als vlaggenschip is BEN actief in heel Nederland en hebben ze sinds 2015 meer dan 3000 mensen rolstoelbasketbal laten ervaren. Gevolg: lachende gezichten en geïnspireerde mensen.  Dat noemen zij het BEN-effect.

Body en Mind Projects (BMP)
Wheelchair Skills Team werkt voor diverse projecten samen met “Body en mind projects”, het bedrijf van Dirk Gideonse (psychomotorisch therapeut en bewegingsagoog). BMP ondersteunt o.a. bij de rolstoelvaardigheidstrainingen voor jongeren en volwassenen en bij workshops gericht op professionals.

VICAIR

We zijn trots dat Vicair zich als sponsor verbonden heeft aan onze stichting. Vicair is een wereldspeler in zit- en positioneringsproducten. Hun, met SmartCells gevulde, kussens over de hele wereld in rolstoelen te vinden.

De rolstoelkussens zijn van de allerhoogste kwaliteit en zijn ideaal voor decubitus preventie en het creëren van stabiliteit.

Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) Sportief
WKZ Sportief zoekt met kinderen en hun ouders naar de mogelijkheden om te sporten met plezier op een verantwoorde manier. Of het nu gaat om meedoen aan de activiteiten in het ziekenhuis, straks de gymles op school of aansluiten bij een reguliere of speciale sportclub, alles wordt in werk gesteld om de sportwens van uw kind zo goed mogelijk in vervulling te laten gaan. Sinds 2016 trekken WKZ sportief en Wheelchair Skills Team samen op als initiatiefnemers van het Child Health Campus Kinderbeweegplein rondom de kinderziekenhuizen op Utrecht Science Park.