HandicapNL

Het WheelchairSkillsTeam werkt voor diverse projecten samen met HandicapNL. HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen. HandicapNL stimuleert de sociale kring en de complete maatschappij om met een open blik naar de mogelijkheden van mensen met een handicap te kijken. Iedereen hoort erbij, iedereen eerlijke kansen.

 

Stichting Het Gehandicapte Kind (voormalig NSGK)

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind zet zich in voor een samenleving waarin kinderen met een handicap mee kunnen doen. Samen leven begint met samen opgroeien. Als kinderen en jongeren met en zonder handicap met elkaar opgroeien, is dat beter voor iedereen. Het Gehandicapte Kind ondersteunt al sinds 2012 de trainingen die het WheelchairSkillsTeam samen met BOSK organiseert. Daarnaast is Kees-Jan al jaren ‘Famous Friend’ van het Het Gehandicapte Kind.

 

De Cruyff Foundation

Sinds 2010 werkt het WheelchairSkillsTeam regelmatig samen met de Cruyff Foundation (CF). Zo volgde Kees-Jan dankzij een scolarship van de JCF een Master in Coaching aan het Cruyff Institute en verzorgde het WheelChairSkillsTeam verschillende workshops en presentaties voor de CF. “De Cruyff Foundation en Kees-Jan hebben reeds een jarenlange samenwerking. Dit doen wij omdat we de doelstelling van Kees-Jan en hiermee het WheelchairSkillsTeam omarmen.”

 

CP Nederland

CP Nederland is de vereniging van mensen met cerebrale parese. CP Nederland wil mensen met een cerebrale parese ondersteunen en stimuleren om alles uit het leven te halen. Sinds 2011 verzorgt Wheelchair Skills Team in samenwerking met CP Nederland (voorheen BOSK) rolstoelvaardigheidstrainingen voor kinderen

 

SBH Nederland

SBH Nederland is de vereniging van mensen met spina bifida en / hydrocephalus (SBH). Eigen kracht en eigen keuzes staan bij ons centraal. Sinds 2011 verzorgt Wheelchair Skills Team in samenwerking met SBH Nederland (voorheen BOSK) rolstoelvaardigheidstrainingen voor kinderen.

 

De Speeltuinbende

De Speeltuinbende is een stichting die zich inzet om samen spelen mogelijk te maken. Dit doen zij door voorlichting en advies aan gemeenten, ontwerpers, bouwers en speeltuinen te geven. Sinds 2015 staat De Speeltuinbende, een initiatief van NSGK, op eigen benen. Het WheelchairSkillsTeam omarmt de ambitie van de Speeltuinbende en ziet samenspelen als een belangrijke peiler voor een integrale samenleving waarin iedereen mee kan doen. In 2016 tekenden het WheelchairSkillsTeam en De Speeltuinbende een intentie-verklaring om samen op te trekken om samen spelen te bevorderen.

 

Hogeschool Utrecht – Fit for the Future

Fit for the Future is een onderzoeksproject dat is opgezet vanuit de Hogeschool Utrecht. Sinds 2012 is WheelChairSkillsTeam consortium partner van Fit for the Future. Het consortium richt zich op onderzoek naar programma’s die de fitheid en activiteit bij kinderen met een lichamelijke beperking beogen te bevorderen. Daarnaast ontwikkelt het consortium een Kennis Transfersysteem om deze kennis beschikbaar te maken voor kinderfysiotherapeuten.

 

Basketbal Experience Nederland (stichting BEN)

Door rolstoelbasketbal te laten ervaren op allerlei niveaus, bij verschillende leeftijdscategorieën, van bedrijf tot vriendengroep, van evenement tot cursus, zorgt stichting BEN voor een positieve invloed op de beeldvorming van gehandicaptensport. Met de rolstoelbasketballers van TeamNL als vlaggenschip is BEN actief in heel Nederland en hebben ze sinds 2015 meer dan 3000 mensen rolstoelbasketbal laten ervaren. Gevolg: lachende gezichten en geïnspireerde mensen. Dat noemen zij het BEN-effect.

 

NOC*NSF en Rabobank Foundation – Ready to Sport!

NOC*NSF en de Rabobank Foundation hebben de handen ineen geslagen en zijn Ready to Sport! gestart. Dit programma laat jongeren kennis maken met verschillende sporten, zodat ze het plezier van sport kunnen ervaren en hun grenzen kunnen verleggen. Met regelmaat is het WheelchairSkillsTeam ergens in het land aanwezig met een skills parcours tijdens een Ready to Sport! evenement.

 

Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) Sportief

WKZ Sportief zoekt met kinderen en hun ouders naar de mogelijkheden om te sporten met plezier op een verantwoorde manier. Of het nu gaat om meedoen aan de activiteiten in het ziekenhuis, straks de gymles op school of aansluiten bij een reguliere of speciale sportclub, alles wordt in werk gesteld om de sportwens van uw kind zo goed mogelijk in vervulling te laten gaan. Sinds 2016 trekken WKZ sportief en het WheelchairSkillsTeam samen op als initiatiefnemers van het Child Health Campus Kinderbeweegplein rondom de kinderziekenhuizen op het Utrecht Science Park.

 

Vicair

Als je in een rolstoel zit is het heel belangrijk dat je een goede en stabiele zithouding hebt. Samen met Vicair zet het WheelchairSkillsTeam zich er voor in dat rolstoelrijders zo goed mogelijk zitten, zodat ze geen extra energie verliezen, hun huid beschermd is en ze geen klachten aan het bewegingsstelsel krijgen.

Kinetic Balance

Het WheelchairSkillsTeam wordt aangekleed door Kinetic Balance.