Rolstoel en aanvraag

De juiste rolstoel is een must!

Een goed aangemeten actief rolstoel is de basis voor een actief leven. Heb je die niet, dan zal het lastig zijn om plezier in de stoel te ervaren. Wie door zijn beperking een rolstoel nodig heeft, doet er goed aan zich eerst te verdiepen in de eigenschappen en mogelijkheden van een rolstoel. Voor de meeste mensen is een rolstoel niet meer dan een rolstoel, maar als je wat beter kijkt zie je veel verschillende modellen rolstoelen met nog meer verschillende eigenschappen. Daarbij geldt dat het type en het ontwerp van de rolstoel een grote invloed hebben op het rijvermogen en de wend- en bestuurbaarheid van de stoel. Met andere woorden, de juiste rolstoel bepaalt voor een groot deel je vrijheid in het dagelijks leven.

Voor een actief leven in de rolstoel is een goed aangemeten actief-rolstoel noodzakelijk. Vaak wordt de rolstoel gezien als een noodzakelijk kwaad en niet als iets waar je plezier mee hebt. Wanneer je een goed aangemeten stoel hebt en enige vaardigheden beheerst, zul je zien dat voorheen onoverkomelijke obstakels makkelijk te nemen zijn. Het is echter niet gegarandeerd dat je een actief rolstoel krijgt. Heb je de diagnose “volledig rolstoel gebonden” dan is de kans groot dat je automatisch in aanmerking komt voor een actief-rolstoel. Wanneer je “deels rolstoel gebonden” bent is dit niet vanzelfsprekend en bestaat de kans dat je in een stoel komt die meer richting categorie duw-rolstoelen gaat. In dat geval zal het lastiger zijn om het plezier van rolstoel rijden dat wij kennen te ervaren.

Zaak dus om ervoor te zorgen dat je de juiste stoel onder je kont krijgt!

De informatie op onze website biedt je de eerste aanknopingspunten. We adviseren je om je nog verder te verdiepen in wat er te koop is, want je keuze draai je de eerste vijf jaar meestal niet terug.

Wie zich goed informeert zal meer kans hebben dit voor elkaar te krijgen!

Deze waaier is voor kinderen en hun ouder om meer te weten
te komen over het aanvragen en gebruiken van een rolstoel.
Er worden 4 thema’s besproken:
– Verstrekkingsproces
– Een nieuwe rolstoel
– Rolstoel onderhoud
– Rolstoelvaardigheid

Bekijke de online versie of bestel de waaier hier