Rolstoeltraining voor kinderen

De vrijheid om zelfstandig de wereld te kunnen ontdekken ligt aan de basis van de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Veel kinderen in een rolstoel ontbreekt het aan vaardigheden in de rolstoel, waardoor zelf rijden en obstakels nemen eerder vervelend wordt dan dat het plezier geeft.

Wij laten kinderen ervaren dat de rolstoel ook een speelmaatje kan zijn en dat er – wanneer je de baas bent over de stoel – een hoop dingen op straat niet meer zo eng zijn. De kinderen leren spelenderwijs hoe ze obstakels kunnen nemen met de rolstoel.

Op dit moment zijn wij opzoek naar funding om nieuw trainingen uit te kunnen zetten
Meld je aan om op de wachtlijst te komen en als eerste op de hoogte gebracht te worden wanneer nieuwe trainingen uitgezet worden.

Voor wie is de training geschikt?
Voor kinderen tussen de 5 en 18 jaar, die deels of volledige rolstoel gebonden zijn en een redelijk tot goede hand-, en armfunctie hebben.

Hoe vaak zijn de trainingen?
Per kalenderjaar is er plaats voor 4 groepen van 6 kinderen.

Waar vinden de trainingen plaats?
De locaties kunnen in het hele land zijn en worden geselecteerd op basis van de aanmeldingen op de wachtlijst.

Wat is de rol van de ouders?
Wij verwachten dat ouders tijdens de trainingen aanwezig zijn en betrekken hen ook bij het assisteren. Ouders spelen een belangrijke rol in het succes van een training. Zo is thuis oefenen noodzakelijk en de ondersteuning en coaching van de ouders is hierbij – zeker in het begin – onmisbaar. Tijdens de training krijgen daarom niet alleen de kinderen tips, maar ook de ouders.

De trainingen voor kinderen worden ondersteund door CP Nederland en SBH Nederland, en gefinancierd door Het Gehandicapte Kind

Ouders over rolstoeltraining

“Sinds de training speelt haar handicap een veel minder grote rol in haar leven.”

Kind over de rolstoeltraining

“Mijn techniek van rijden is nu anders waardoor de snelheid hoger is. Ik durf meer met stoepranden op en af te rijden en ik probeer het nu ook vaker.”