Dagverslag 2019

Op 1 juni vond in het skatespark Area51/MBX040 in Eindhoven de derde editie plaats van het WheelchairSkillsEvent. Een dag gevuld met workshops voor jong en oud, beginner of gevorderd.

Het WheelchairSkillsTeam stond paraat met meer dan 25 enthousiaste trainers en assistenten. Daarnaast waren Nederlandse paralympiërs als Jeroen Kampschreur, Niels de Langen en Linda van Impelen te gast die samen met Orange Angel Dagmar van Hinte en WCMXer Kevin van Ekert aan de slag gingen me tdeelnemers. Ook hadden we een camera ploeg van het Klokhuis over de vloer die Tess Boekhoud volgde voor een aflevering naar het onderzoek naar de trainingen van het WheelchairSkillsTeam. Daarnaast werd in de BMX hal een demonstratie gegeven door de WCMXers, Kevin van Ekert, Dagmar van Hinte en Timon Luu (uit Duitsland) die hun backflips in de rolstoel demonstreerden aan het publiek.

De hoogtepunten van de dag waren de races in de SkillsContest. In 2 klasses, rookies tot 17 jaar en Pro’s, werd gestreden om de begeerde titel Master of Skills. Bij de rookies was de spanning om te snijden. In de finale streden Nicolette van Polen, Tess Boekhoudt en Lisa Stolk als ware topatleten en finishte zij binnen 1 seconde van elkaar.
Tess Boekhoud 1:15.55
Nicolette van Polen 1:15:97
Lisa Stolk 1:16:43

Bij de pro’s was het Dagmar van Hinte die er met de titel vandoor ging. Zij liet Rody de Bie en Floris Meijer achter zich, en hoe! Na alle treden van de trap over te slaan gaf ze met ruim 6 seconden de 2 mannen het nakijken. Diepe buiging voor deze dame namens het gehele team.
Dagmar van Hinte 56:97
Rody de Bie 1:03:48
Floris Meijer 1:09:23