Anita rolt zich dwars door rolstoelonvriendelijk Nederland

23 maart 2022

Hoge stoepranden, smalle deuren, te kleine wc’s, oude gebouwen zonder lift; als je in een rolstoel terechtkomt, kom je er opeens achter dat de maatschappij niet op jou is ingericht. Toch weet Anita Peeters haar weg te vinden, met dank aan de Wheelchairskills-trainingen van Kees-Jan van der Klooster. “Gewoon stoeprandjes opgaan en wheelies maken.”
Kees-Jan is van der Klooster een echte wintersporter en kwam na een ongeluk met zijn snowboard in 2001 in een rolstoel terecht. Het weerhield hem er niet van om door te gaan waar hij mee bezig was en met het Wheelchair Skills Team wil hij die gedachte ook op anderen overbrengen. Daarom geeft hij rolstoel-trainingen, die worden gesteund door onder meer HandicapNL.
“Met een goede hand-arm functie kan je vrij veel leren met zo’n rolstoel”, vertelt Kees-Jan. En de trainingen leveren de deelnemers naast praktische vaardigheden nog veel meer op. “Mensen vertellen me dingen als ‘ik heb nu een ander leven’, ‘ik durf weer een vreemde stad te bezoeken’ en ‘ik voel me weer mens’. Dat gevoel, daar is het mij om te doen.”

Lees het hele interview via: Anita rolt zich dwars door rolstoelonvriendelijk Nederland – HandicapNL