Video beelden van ons evenement

Wheelchair skills event 2019
1 juni vond in het skatespark Area51/MBX040 in Eindhoven de derde editie plaats van het Wheelchair skills event. Een dag gevuld met workshops voor jong en oud beginner of gevorderd.

Het wheelchair skills team stond paraat met meer dan 25 enthousiaste vrijwillige trainers en assistentenen special guests als de Nederlandse paralympische skiers Jeroen Kampschreur, Niels de Langen en Linda van Impelen, Orange Angel Dagmar van Hinte en WCMXer Kevin van Ekert, die ook enthousiast aan de slag gingen met deelnemers.

Ook hadden we een camera ploeg van het Klokhuis over de vloer die Tess Boekhoud volgden voor een aflevering naar het onderzoek naar de trainingen van het Wheelchair skills team. Daarnaast werd in de BMX hal een demonstratie gegeven door de WCMXers, Kevin van Ekert, Dagmar van Hinte en Timon Luu (De) die hun backflips in de rolstoel demonstreerden aan het publiek.

De hoogtepunten van de dag waren de skills contests. In 2 klasses, rookies tot 17 jaar en Pro’s, werd gestreden om de begeerde titel Master of Skills. Bij de Juniors was de spanning om te snijden. In de finale streden Nicolette van Polen, Tess Boekhoudt en Lisa Stolk als ware topatleten en finishte zij binnen 1 seconde van elkaar.
Tess Boekhoud1:15.55
Nicolette van Polen1:15:97
Lisa Stolk1:16:43

Bij de Pro’s was het Dagmar van Hinte, zij liet Rody de Bie en Floris Meijer achter zich, en hoe! Na alle treden van de Trap over te slaan gaf ze met ruim 6 seconden de 2 mannen het nakijken. Diepe buiging voor deze dame namens het gehele team.
Dagmar van Hinte56:97
Rody de Bie1:03:48
Floris Meijer1:09:23